TMGD HİZMETLERİNDE KALİTE ÖN PLANDA

TMGD HİZMETLERİNDE KALİTE ÖN PLANDA

tmgd1

Türkiye’nin 2010’da taraf olduğu ve 1 Temmuz 2015 itibariyle temel zorunlulukları uygulanmaya başlanan Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR) uygulamalarına dair, 1 Ocak 2018’de kamu kurum ve kuruluşlarının, yalnızca taşımacılık faaliyeti yürüten işletmelerin, perakende satış yapan akaryakıt istasyonlarının muafiyetlerinin sona ermesi ve kıyı tesislerinin kapsama dahil olmasıyla Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı (TMGD) sektöründe hizmet kalitesi ön plana çıkmaya başladı.

TMGD hizmeti vermek isteyen kuruluşların Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Tehlikeli Mal Kombine Taşımacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmesi gerekiyor. TMGD Kuruluşları bulundukları UDHB Bölge Müdürlüğü yetki alanındaki tüm illerde tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti verebiliyorken, kuruldukları yetki alanı dışında hizmet verebilmeleri için ilgili UDHB bölgesinde şube açmak zorundalar. TMKT tarafından yapılan düzenlemeler; TMGD’lerin tam zamanlı sigortayla istihdam edilmesi, iş güvenliği ve çevre danışmanlığı gibi paralel alanlarda faaliyet gösteren işletmelerce bu hizmetin sunulamaması gibi zorunluluklar içeriyor.

Türkiye’de 13 bölgede şubeleşerek 81 ile hizmet verme yetkisine sahip ilk kuruluş olan TMGD A.Ş. Koordinatörü Tankut Yıldız; “Mevzuat uygulamalarının başladığı 2015 yılından bugüne kaliteli hizmet, profesyonellik, yetkinlik ve çözüm odaklı çalışma ilkelerimizle hizmet verdiğimiz TMGD sektörünün hak ettiği değeri görmeye başlaması verilen emeklerin boşa gitmediğinin bir göstergesi. Bugün itibariyle aralarında Coca Cola, Milangaz, Petrol Ofisi, Akpet, Toros Tarım, Botaş, Aksa, Limak Port, British American Tobacco gibi ulusal ve uluslararası marka devlerinin bulunduğu yüzlerce firmaya hizmet sunuyoruz. TMGD/ADR hizmetlerimizin yanı sıra denizyolu (IMDG) ve demiryolu (RID) kapsamında çalışmalarımıza ilaveten SEVESO/BEKRA raporlamaları, patlamadan korunma dokümanı hazırlanması, kıyı tesisleri için tehlikeli madde rehberi, acil durum eylem planı hazırlanması, çeşitli eğitimler ve malzeme tedariki gibi onlarca farklı başlık altında tehlikeli maddelerle ilgili tüm süreçleri yönetmeye devam ediyoruz” diyor.

Son Eklenen Yazılar